• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Examen

Schoolexamen en centraal examen

Het schoolexamen (het Programma van Toetsing en Afsluiting, PTA), is het deel van het eindexamen dat in de bovenbouw wordt afgenomen. Aan het begin van de bovenbouw ontvangt de leerling een boekje met alle eisen voor het schoolexamen. De leerling bouwt voor ieder vak geleidelijk zijn eindcijfer op. In het schoolexamencijfer tellen schriftelijke toetsen (schoolexamentoetsen), PO’s (praktische opdrachten, meestal werkstukken) en handelingsdelen (verplichte opdrachten) mee. De presentatie van het profielwerkstuk is een van de hoogtepunten in het laatste leerjaar.

Alle opleidingen worden afgesloten met een centraal examen. Cijfers voor het schoolexamen en de cijfers voor het centraal examen bepalen samen het eindcijfer en of de leerling geslaagd is of niet. 
 

Mavo

PTA 2019-2021
PTA 2020-2022
Examenreglement mavo + toevoeging
Handleiding PWS
 

Havo

PTA 2019-2021
PTA 2020-2022
Examenreglement havo + toevoeging
Handleiding PWS

Vwo

PTA  2018-2021
PTA  2019-2022
PTA 2020-2023
Examenreglement vwo + toevoeging
Handleiding PWS


Examendata

Overzicht data SE en CE 1, 2 en 3 schooljaar 2020-2021


Belangrijke informatie

Belangrijke informatie voor examenleerlingen
Toegestane hulpmiddelen mavo
Toegestane hulpmiddelen havo/vwo


Oefenen voor het examen

Op eindexamensite.nl kunnen leerlingen oefenen voor het eindexamen. Ze krijgen direct feedback en zien welke examenstof ze al beheersen en waar ze nog moeite mee hebben. Leerlingen kunnen inloggen met hun schoolaccount.

Lyceo examentraining

Om ervoor te zorgen dat uw zoon/dochter zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bieden wij de mogelijkheid om een extra examentraining te volgen. Wij zijn daarom, net als voorgaande jaren, een samenwerking aangegaan met Lyceo. 

Dit zorgt ervoor dat de examentrainingen plaatsvinden op school of bij ons in de buurt en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief. 

Direct inschrijven
Inschrijven voor een examentraining kan via lyceo.nl/examentraining/inschool/onc/.  Wij raden u van harte aan om niet te lang te wachten met inschrijven zodat u verzekerd bent van een plek.

Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de examentrainingen of over Lyceo? Neem dan contact op met Lyceo door te bellen naar 071-79 000 40 of kijk op lyceo.nl.