Ga naar de inhoud

Brugklas

Heb je mavo of mavo/havo als schooladvies gekregen? Dan kom je bij ONC Parkdreef terecht in een mavo/havo-brugklas. In dit eerste jaar leer je onder andere hoe je het beste kunt leren en hoe je huiswerk kunt plannen. Je maakt ook kennis met alle nieuwe vakken, je klasgenoten, mentor en de school. In de brugklas doe je mee aan Bèta Challenge, een superleuk vak waarbij je samen aan technische en technologische projecten werkt voor echte opdrachtgevers. In de brugklas heb je elke dag een begeleidingsuur met je mentor of een andere docent en er is veel aandacht voor thema’s als omgaan met stress, pesten en respect.

Tweede klas

Na de brugklas gaan we samen met jou en je ouders kijken of je het beste kunt doorstromen naar de mavo of naar de havo. Wordt het de mavo? Dan doe je nog één jaar onderbouw en volg je dezelfde vakken als je klasgenoten. Je maakt ook kennis met de praktijk, onder andere in de vorm van een snuffelstage bij een echt bedrijf.

Derde klas

In de derde klas kies je naast de verplichte vakken ook keuzevakken die je leuk vindt. Zo kun je kiezen uit vakken als geschiedenis, scheikunde of tekenen. Je doet allerlei maatschappelijk relevante projecten bijvoorbeeld over gezonde voeding en cyberpesten en je gaat op (maatschappelijke) stage. Je krijgt in de derde ook al toetsen waarvan het resultaat meetelt voor het eindexamen.

Vierde klas

In de vierde klas doe je eindexamen. We bereiden je niet alleen goed voor op je examen, we helpen je ook kiezen wat je daarna wil doen. Je doet bijvoorbeeld oriëntatieprogramma’s op o.a. mboRijnland. Veel leerlingen van ONC Parkdreef stromen na de mavo door naar de havo. Als jij dat ook wilt, helpen we je daarbij.

Worden wie je bent

Heb je tijdens je mavo-opleiding extra uitdaging of begeleiding nodig? Je mentor kijkt samen met jou en je ouders naar wat goed bij je past. We hebben vijf talentprogramma’s waaraan je kunt meedoen. Bovendien hebben we projecten in het buitenland. Misschien kom je in aanmerking voor ONC Excellent met een persoonlijke coach en onderwijsprogramma op maat. Er is van alles mogelijk. We helpen jou om het beste uit jezelf te halen!

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten