Ga naar de inhoud

Van versnellen tot flexuren en talentgroepen: op deze pagina lees je alles over wat ONC Parkdreef onderscheidt van andere middelbare scholen.

Kies jij binnenkort een middelbare school? Een hele stap! Waar let je op? Wat vind jij belangrijk? Wat betekent een goede school voor jou?

Wees gerust: je kiest altijd goed. Kies vooral een school die past bij wie jij bent. Waar jij de komende jaren met plezier rondloopt. En waar jij een fijn gevoel bij hebt. Dan zit je zeker goed.

Wat is belangrijk voor mij?
Je bezoekt alle scholen, doet mee met proeflessen, hebt alle websites bekeken… en dan?

Onderzoek wat voor jou belangrijk is:
◾ op school huiswerk maken en thuis meer vrije tijd?
◾ meer begeleiding van je mentor of een vakdocent?
◾ meer bezig zijn met bijvoorbeeld sport of techniek?
◾ meer uitdaging door extra vakken, vakken op een hoger niveau of versneld examen doen?
◾ vind je de stap naar de middelbare school spannend en wil je jezelf goed presenteren en voor jezelf leren opkomen?

Dat kan allemaal hier op school.

Persoonlijke begeleiding
Je hebt een eigen mentor. Die checkt hoe het met jou gaat en of je ergens hulp bij nodig hebt. Regelmatig heb je een gesprek met je mentor. Zit je ergens mee? Je mentor is er altijd voor je.

Ook heb je in het eerste jaar elke dag een mentoruur met je klas.

In dat uur leer je:
◾ plannen
◾ hoe te leren
◾ een groep vormen met je klasgenoten (d.m.v. Rots en Water trainingen)
◾ basisvaardigheden zoals rekenen en lezen
◾ heb je 1 op 1 gesprekken met je mentor

Meer hulp nodig? De leerlingbegeleiders en het zorgteam staan ook voor je klaar.

Flexuren: alvast huiswerk maken of extra begeleiding?
Elke dag kies je een flexuur. In dat uur heb je geen les, je bepaalt zelf wat je doet. Er zijn twee soorten flexuren: vakflexuren en stilteflexuren.

Ben je niet goed in Duits? Kies een vakflexuur bij een Duits docent en krijg extra uitleg. Wiskunde moeilijk? Stel je vragen tijdens een wiskunde flexuur.

Tijdens een stilteflexuur je huiswerk maken of leren voor een toets? Dat kan. Zo heb je thuis meer tijd voor andere dingen.

Een rustig rooster: minder wisselingen
Op ONC Parkdreef werken we met een 80-minutenrooster. Je wisselt niet elk uur van vak en bent langer bezig met een les. Zo is je rooster overzichtelijker en dat geeft rust. Je gaat dieper op de stof in en krijgt meer aandacht van je docent. Elk vak heb je één keer per week.

Ik zoek uitdaging en wil meer of sneller gaan
Ben je heel goed in een vak en wil je dat sneller afronden? Of op een hoger niveau? Kan allemaal. Of je nu in de mavo zit, de havo of het vwo – als je het wil en aankan, kies je extra vakken of een vak op een hoger niveau.

Ben je goed in talen, of wil je je daarin ontwikkelen? Dan kan je ook extra (buitenschoolse) examens doen voor Engels, Duits of Frans. Je krijgt hier een officieel en internationaal erkend certificaat voor.

Jij hebt de leiding over je eigen leerplan. Er is heel veel mogelijk en wij denken graag met je mee. Zo kan jij je het best ontwikkelen. Zowel op school als daarbuiten.

Talentgroepen: actief bezig zijn en plezier maken
Hou je van sporten, creatief bezig zijn, buiten avonturieren of robots programmeren? Als je dat wil, kan je een talentgroep kiezen waarbij je elke week toffe activiteiten doet. Je hoeft er niet goed in te zijn, als je het maar leuk vindt. Je kan tenslotte alles leren!

Kies uit 4 talentgroepen:
◾ Sport: je probeert heel veel verschillende sporten uit, ook buiten de school.
◾ Art: je werkt met bijzondere materialen en technieken en bent creatief met je handen bezig.
◾ Outdoor: je leert survival skills, bent actief bezig in de natuur en doet ook buitensporten.
◾ Research & Technology: je bouwt robots en leert programmeren.

Op deze pagina vind je korte filmpjes van de talentgroepen.

Leren en werken met een iPad
Je werkt hier op school met een iPad, daar staan ook veel van je schoolboeken op. Met de iPad ben je meer op je eigen niveau bezig. Je ziet zelf snel of je een opdracht goed gemaakt hebt en je hoeft niet op je klasgenoten te wachten. Ook krijg je les op interactieve manieren, wel zo leuk!

Technasium
ONC Parkdreef is de enige middelbare school in Zoetermeer die Technasium aanbiedt. Ben je onderzoekend, creatief én technisch? In de brugklas van havo/vwo en van het vwo maak je kennis met deze opleidingsrichting. Je volgt het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O) zodat je kunt uitproberen of dit iets voor jou is. Tijdens O&O los je technische problemen van bedrijven en instellingen op met behulp van moderne bèta-technische technologieën. 

Als jij mavo doet, dan is er een soortgelijk programma, dat heet Bèta Challenge. Bij het vak Technologie en Toepassing (T&T) werk je samen met klasgenoten aan technische en technologische projecten voor echte opdrachtgevers.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Vul tussen 15 maart en 31 maart 2024 het aanmeldformulier in op www.zonaarhetvo.nl.

Vragen?
Stel ze gerust via parkdreef@onc.unicoz.nl, je krijgt binnen 3 werkdagen een reactie.

Tot snel op ONC Parkdreef!

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten