Ga naar de inhoud

Heb je interesse in het buitenland? Dan zit je goed op onze school. Wij willen van jou een echte wereldburger maken, dus het is wel handig als je een beetje avontuurlijk bent.

Taalonderwijs

Je leert hier natuurlijk verschillende talen, maar we gaan in de lessen ook in op de culturen van verschillende landen. Als je heel talig bent, kun je bij ons meedoen met het Engelse Anglia-examen en een wereldwijd erkend certificaat halen. Je kunt ook je taalvaardigheid verbeteren en je niveau vastleggen via het Goethe-examen voor Duits of via het DELF-examen voor Frans.

Projecten

Je gaat projecten doen met buitenlandse scholieren. Samen met hen werk je aan wereldvraagstukken zoals emancipatie, werkeloosheid en milieu. Je moet niet alleen de taal spreken, maar leert ook veel over de cultuur.

Uitwisseling

We nemen je ook mee de grens over. Je gaat een internationale uitwisseling doen. We wisselen uit met Spanje, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Polen, Zweden, Bulgarije en Frankrijk. Doordat je bij een gastgezin slaapt, leer je de taal en cultuur van een land echt heel goed kennen.

Buitenlandreizen

In klas 3 ga je op reis. Bijvoorbeeld op stedentrip naar Parijs of survivallen in de Ardennen. We bezoeken museums, winkelstraten, theaters, het parlement en we eten natuurlijk buitenlands. Gymnasiasten gaan uiteraard op een reis naar Rome.

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten