Ga naar de inhoud

De Internationale Schakelklas (ISK) is er speciaal voor leerlingen van 12 tot 18 jaar die nog maar kort in Nederland wonen en onvoldoende Nederlands spreken en schrijven voor regulier onderwijs.

Bij ISK Zoetermeer leer je niet alleen de basisvaardigheden van taal, lezen en schrijven, maar ook andere belangrijke vakken zoals rekenen. We stimuleren ook je sociale en creatieve vaardigheden door middel van kunst en sport. Bovendien organiseren we buitenschoolse activiteiten om nieuwe ervaringen op te doen.

Inclusief en ondersteunend

Ons team zet zich in voor een inclusieve en ondersteunende sfeer, waar iedereen zich welkom voelt. Je zult nieuwe vrienden maken en contacten leggen met klasgenoten van over de hele wereld. Samen werken we aan het verbeteren van je taalvaardigheden en het vergroten van je zelfvertrouwen.

Praktische informatie

Scholengemeenschap Unicoz heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen om in Zoetermeer het ISK onderwijs op te pakken. Voor 12-15 jarigen wordt dit uitgevoerd door Oranje Nassau College Parkdreef en Clauslaan met een eigen locatie op de Dr. J.W. Paltelaan. Het ISK onderwijs voor 16+ jarigen wordt uitgevoerd door mboRijnland op de locatie César Franckrode.


De schoolgids is via deze link in te zien.

Voor meer informatie: iskzoetermeer@onc.unicoz.nl

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten