Ga naar de inhoud

Vrijwillige ouderbijdrage

Onderwijs kost geld. Voor aanpassingen aan het gebouw en de salarissen van onze docenten krijgen wij een bijdrage van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Maar we vragen je ouders ook om een kleine financiële bijdrage. Daarmee betalen we bijvoorbeeld de collectieve ongevallenverzekering, de feesten, sportdagen en het onderhoud van de fietsenstalling. De ouderbijdrage bedraagt €80 per kind (voor max 2 kinderen). Sinds 1 augustus 2021 zijn ouders bij wet niet meer verplicht om deze bijdrage te betalen, maar als je ouders het kunnen missen, is het erg prettig als we dit soort dingen kunnen blijven doen.

Extra activiteiten

Naast de ouderbijdrage van €80 vragen we als school ook een tegemoetkoming van de kosten voor andere activiteiten zoals reizen naar het buitenland, museumbezoek en werkweken. De kosten daarvoor zijn €55 per jaar. Ook deze bijdrage is vrijwillig. Het is natuurlijk het fijnst als iedereen meebetaalt. Mocht betalen echt een probleem zijn, dan kijken we samen naar een oplossing, eventueel met ondersteuning van Stichting Leergeld.

Talent- en taalprogramma’s

Doe je mee aan een talentprogramma zoals kunst of sport? Dan zijn er extra kosten aan verbonden variërend van €10 tot €60 per jaar.
Met de programma’s Goethe (Duits), Anglia (Engels) en DELF Scolaire (Frans) zijn kosten gemoeid voor de examens.

Betalen

De ouderbijdrage, bijdrage voor extra activiteiten en eventuele aanvullende kosten kunnen je ouders eenvoudig online betalen via WIS Collect. Als de factuur klaarstaat, krijgen je ouders een brief met inloggegevens. In dit instructiefilmpje kunnen je ouders zien hoe ze de factuur kunnen betalen. Mocht het via internet niet lukken, vraag je ouders dan te bellen met onze financiële administratie: 079 341 1041.

iPad

Voor onze school heb je een iPad nodig. De aanschaf hiervan kost via school ongeveer €500 (inclusief verplichte verzekering en beschermhoes). Je ouders kunnen dit bedrag eventueel ook in termijnen betalen, of hulp vragen bij de Stichting Leergeld als het te duur wordt. Een eigen iPad gebruiken voor de lessen is niet aan te raden en alleen mogelijk als de iPad de nieuwste versie van het besturingsprogramma heeft. De kosten voor de (digitale) lesmiddelen en het onderhoud van de iPad, draagt de school.

Kluisje

Wij zijn als school niet aansprakelijk voor vermissing of diefstal van je waardevolle spullen. Om te voorkomen dat je dingen kwijtraakt, raden we je aan om een kluisje te gebruiken. Als je de sleutel kwijtraakt, brengen wij daarvoor €12,50 in rekening.

Kopiëren en printen

Je kunt op onze school gratis kopiëren en printen. Je hebt daarvoor een tag nodig, die je in de eerste week van school van ons krijgt. Verlies je de tag? Dan brengen we €1,50 in rekening voor een nieuwe.

Lesboeken

De school betaalt de aanschaf en huur van werk- en lesboeken. Jij en je ouders betalen wel een eenmalige borg, die je terugkrijgt als je aan het eind van je schoolcarrière alle huurboeken weer netjes ingeleverd hebt. Wil je liever geen borg betalen? Geef dit dan aan bij je bestelling. Mocht er een boek beschadigd of vermist raken, krijg je een factuur van de uitgeverij. Aan het begin van het schooljaar krijg je een inlogcode voor de website van uitgeverij Iddink en een lijst van te bestellen materialen. Je bestelt de boeken vervolgens zelf, zodat ze bij je thuis worden afgeleverd en jij ze kunt kaften.

Lesmaterialen

Voor elk schooljaar krijg je een lijst met dingen die je nodig hebt om je schoolwerk goed te kunnen doen. Denk hierbij aan een passer, een rekenmachine, gymkleding en woordenboeken. Deze materialen koop en betaal je zelf.

Let op

De genoemde bedragen zijn richtlijnen. Het kan voorkomen dat jouw klas een bepaalde reis of excursie gaat maken die optioneel is en hier (nog) niet genoemd staat. Hier zal een aanvullende bijdrage voor gevraagd worden. Ook hiervoor geldt dat de Stichting Leergeld kan bijspringen, als het voor je ouders te duur wordt.

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten