Ga naar de inhoud
 1. Hoe is het op ONC Parkdreef?
  Leerlingen hebben het heel fijn op onze school. Ze voelen de ruimte om zichzelf te zijn en hun talenten verder te ontdekken en ontwikkelen. Als jij voor onze school kiest, willen we graag dat jij je hier ook snel thuis voelt. Daarom mag je voor de zomervakantie al een dagje komen wennen. Na de vakantie ga je eerst leuke dingen doen om je klasgenoten, je mentor en de school beter te leren kennen. Pas als jij je veilig voelt, gaan we aan het werk. We willen je niet alleen volpompen met kennis, maar je helpen de mooiste versie van jezelf te worden. Zodat jij als mens zelfstandig kunt functioneren in onze samenleving. Nu en in de toekomst. Als je extra aandacht, uitdaging of begeleiding nodig hebt, zorgen we dat je die krijgt. ONC Parkdreef is een open, christelijke school met ruimte en respect voor ieders overtuiging.
 2. Welke opleidingen zijn er op ONC Parkdreef?
  Bij ONC Parkdreef kun je mavo, havo en vwo doen. Heb je een mavo-advies? Dan kom je in een mavo/havo-brugklas. Met een havo-advies ga je naar de havo/vwo-brugklas en met een vwo-advies kom je in een vwo-klas. pas na je eerste jaar kijken we samen of mavo, havo, atheneum of gymnasium het beste bij je past.
 3. Heb je veel huiswerk?
  Net als op elke middelbare school, krijg je op ONC Parkdreef huiswerk. Gelukkig krijg je op school veel tijd om dit huiswerk alvast te maken. We werken namelijk met flexuren. Aan het begin en einde van iedere schooldag zitten flexuren. Je beslist zelf waaraan je ze besteedt. Je kunt een talentprogramma doen, extra begeleiding krijgen bij een vak dat lastig voor je is of kiezen voor huiswerkbegeleiding of mentoruur. Je krijgt minimaal vijf flexuren per week. In de eerste en tweede klas heb je daarnaast elke dag een begeleidingsuur om huiswerk in te maken. Zo hou je thuis meer tijd over voor leuke dingen. Handig toch?
 4. Welke activiteiten zijn er na school te doen?
  Op ONC Parkdreef is ontzettend veel te doen. Zowel tijdens als na schooltijd. Longboarden, vuurtje stoken, debatteren, robots programmeren en houtbewerken leer je na de laatste ‘gewone’ lessen. Als je wilt, kun je ook mee op een buitenlandse reis voor een uitwisseling. Of wat dacht je van het werken aan een project voor een echt bedrijf? Na school kun je jezelf nóg verder ontwikkelen, bijvoorbeeld door te filmen, presenteren of monteren voor A’humTV, onze schoolkrant in filmvorm. Je kunt ook muziek maken, meedoen aan ontwerpwedstrijden, de Olympiade, Bèta Challenge, je eigen (duurzame) bedrijf opzetten en nog veel meer. Sluit je aan bij leerlingenvereniging ELVONC en help mee met het organiseren van feesten en vieringen. Wist je trouwens dat we ook ons eigen ‘Glazen Huis’ hebben? Docenten laten zich er vier dagen opsluiten voor het goede doel. In 2023 was de opbrengst bijna € 12.000!
 5. Hoe groot zijn de klassen?
  Gemiddeld zitten er bij ONC Parkdreef 25 leerlingen in de klas. De groepen zijn groot genoeg om veel vrienden te maken en klein genoeg om elkaar echt goed te leren kennen. Je krijgt een eigen mentor, met wie je in klas 1 en 2 veel tijd doorbrengt. Je mentor is er voor de leuke dingen zoals klassenfeesten, maar je kunt ook bij hem of haar terecht met je vragen of als je behoefte hebt aan een gesprekje. Je ouders zijn natuurlijk ook altijd welkom om contact met je mentor te zoeken. Twee keer per jaar organiseren we een ouderspreekavond en we hebben informatieavonden voor ouders. Rapporten bespreken doen we met jou, uiteraard zijn jouw ouders daar ook bij.
 6. Hoe lang duurt een les?
  De lessen op ONC Parkdreef duren 80 minuten. Zo heb je lekker veel tijd om echt diep in een onderwerp te duiken en hoef je niet de hele tijd door de school te sjouwen naar een ander lokaal. Na elke les heb je een pauze om je energie even kwijt te raken of een boterham te eten. Aan het begin en einde van de dag heb je flexuren en mentoruren die 40 minuten duren.
 7. Is ONC Parkdreef een goede school?
  Wij zijn trots op de slagingspercentages van 2023:
  mavo: 91%
  havo: 80%
  vwo: 79%
  Cijfers zeggen natuurlijk niet alles. We vinden het ook belangrijk dat jij aan het eind van je schooltijd op ONC Parkdreef klaar bent voor de echte wereld. Daarom besteden we veel aandacht aan begrip en respect voor andere culturen door buitenlandse reizen te organiseren. We ontwikkelen niet alleen jouw taal- en rekentalent, maar stimuleren je ook jouw andere talenten te ontdekken en ontwikkelen.
 8. Ik heb dyslexie, dyscalculie, adhd, autisme of ben hsp, is ONC Parkdreef een goede school voor mij?
  Heb je moeite met spelling, technisch lezen, begrijpend lezen of ruimtelijk inzicht? Of heb je dyslexie, faalangst, problemen met motoriek? Onze docenten zijn speciaal opgeleid om je hierbij te helpen.
 9. Ik ben hoogbegaafd, wat kan ik van ONC Parkdreef verwachten?
  Als je hoogbegaafd bent, leer en denk je vaak anders. Je hebt dan meer uitdaging en begeleiding nodig. Of je nu mavo, havo of vwo doet, onze hoogbegaafdheidsspecialisten en docenten zijn speciaal getraind om jou les te geven en te begeleiden. Samen met jou, je ouders en je mentor maken we een programma op maat. Daarbij kun je kiezen om je opleiding versneld te doen of extra bij te leren. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe vreemde taal leren of online lessen volgen aan een buitenlandse hogeschool of universiteit. Je kunt ook internationale examens doen voor Engels, Frans of Duits of een app of game ontwikkelen. We kijken samen wat bij je past en zorgen dat jij je niet hoeft te vervelen op school. Wil je meer weten? Bel of mail dan naar onze coördinator hoogbegaafdheid: de heer Gepko Wolters 079-341 10 41 of g.wolters@onc.nl.
 10. Heb ik een iPad nodig voor deze school?
  Ja, op ONC Parkdreef doe je veel studiewerk op een iPad. Dat scheelt een hoop gesjouw met boeken, is handig omdat je altijd op je eigen niveau aan het werk kunt en het is nog leuk ook met al die extra tools en filmpjes bij de lessen. Een iPad via de school aanschaffen is het handigst en ook voordelig want je krijgt 10 procent korting. Heb je zelf een iPad? Dan moet deze minimaal voldoen aan dezelfde configuratie-eisen: 9e generatie iPad (WiFi) met 32 GB geheugen. Houd er verder rekening mee dat een iPad die niet via school is aangeschaft, apart in beheer moet worden genomen. Dat kost extra tijd en is niet erg handig. De aanschaf van een iPad via school kost ongeveer € 500 inclusief verzekering en verplichte beschermhoes. In termijnen betalen kan ook. Of zoek contact met de Stichting Leergeld om een tegemoetkoming voor de kosten aan te vragen. Neem contact op met onze ICT-coördinator: Peter Vellekoop, ictpd@onc.unicoz.nl. We zoeken dan samen naar een oplossing.

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten