Ga naar de inhoud

Brugklas

Heb jij een havo of havo/vwo-advies van je lagere school gekregen? Dan kom je bij ONC Parkdreef in een havo/vwo-brugklas. In dit eerste jaar maak je kennis met alle nieuwe vakken, je klasgenoten, je mentor en de school. Er is veel aandacht voor thema’s als omgaan met stress, pesten en respect, maar je leert ook hoe je goed leert en huiswerk plant.

Tweede klas

Na de brugklas gaan we samen met jou en je ouders kijken of je het beste kunt doorstromen naar de havo of vwo. Wordt het de havo? Dan blijf je nog twee jaar in de onderbouw en doe je dezelfde vakken als je klasgenoten. Ben je technisch of heb je een passie voor technologie? Dan kun je kiezen voor het technasium en hou je Onderzoek en Ontwerpen in je vakkenpakket.

Derde klas

Vanaf de derde klas begeleidt je mentor je bij de oriëntatie op een vervolgstudie en/of beroep. Dit is een onderdeel van het Havisten Competent-programma, waar ONC Parkdreef als een van de 35 scholen in Nederland bij is aangesloten. Het programma zorgt ervoor dat jij betere begeleiding krijgt bij de overgang van havo naar hbo. Onder andere door bepaalde vaardigheden zoals presenteren, samenwerken en reflecteren te leren. Je gaat ook op snuffelstage om alvast te kijken hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat.

Vierde klas

Aan het eind van het derde leerjaar mag je kiezen welk profiel je de laatste twee jaar wilt doen:
• cultuur en maatschappij, met extra aandacht voor kunst, cultuur en vreemde talen
• economie en maatschappij, met een nadruk op de economie
• natuur en gezondheid, waarin mens en natuur centraal staan
• natuur en techniek dat voorbereidt op met name technische vervolgstudies
In de vierde klas doe je ook al schoolexamens die meetellen voor het eindexamen.

Vijfde klas

In klas 5 doe je naast de verplichte vakken ook de vakken die passen in het profiel dat je gekozen hebt. Je gaat ook op stage om het werkende leven al even uit te proberen. Aan het eind van het jaar doe je eindexamen. We helpen je bij de voorbereiding van het examen en ook bij je keuze voor de stap erna. Veel leerlingen van ONC Parkdreef gaan na de havo door naar het vwo. Als jij dat ook wilt, regelen we dat. Wil je naar een hbo? Daar ben je dan helemaal klaar voor.

Worden wie je bent

Heb je tijdens je havo-opleiding extra uitdaging of begeleiding nodig? Je mentor helpt jou en je ouders te beoordelen wat goed bij je past. We hebben vier talentprogramma’s waar je aan mee kunt doen en uitwisselingen en projecten in het buitenland. Er is van alles mogelijk. We helpen jou om het beste uit jezelf te halen.

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten