Ga naar de inhoud

Ben je onderzoekend, creatief én technisch? Dan is het technasium op ONC Parkdreef misschien wel wat voor jou. In de brugklas van havo/vwo en van het vwo kun je al kennismaken met deze opleidingsrichting. Je krijgt dan het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O) zodat je kunt uitproberen of dit iets voor jou is.
Past het bij je? Dan kun je vanaf de tweede klas je vwo of havo aanvullen met technasium. Dit betekent dat je naast je verplichte vakken en je keuzevakken ook eindexamen kunt doen in O&O.

Technologie

Tijdens O&O los je technische problemen van bedrijven en instellingen op met behulp van moderne bèta-technische technologieën. Je werkt in een projectgroep en ontwikkelt zo naast technische kennis ook vaardigheden als plannen, onderzoeken, ontwerpen en samenwerken.

Examen

Aan het eind van je havo of vwo doe je eindexamen in het vak O&O. Dat doe je met een eindopdracht: de Meesterproef. In de eindopdracht komt alles wat je geleerd hebt samen.
Je maakt kennis met de technologische ontwikkelingen op veel gebieden in de samenleving. Daarvoor werken we samen met technologisch hoogstaande bedrijven in de omgeving en de TU Delft. Studenten verzorgen bijvoorbeeld practica bij ons op school en bedrijven openen hun deuren voor research, gastlessen, stages en begeleiding bij werkstukken.

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten