Ga naar de inhoud

Ben je onderzoekend, creatief én technisch? Dan is het Technasium op ONC Parkdreef wat voor jou. In de brugklas van havo/vwo en van het vwo maak je kennis met deze opleidingsrichting. Je krijgt dan het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O) zodat je kan uitproberen of dit iets voor jou is.

Past het bij je? Dan kan je vanaf de tweede klas je vwo of havo aanvullen met Technasium. Dit betekent dat je naast je verplichte vakken en je keuzevakken ook eindexamen doet in O&O.

Technologie

Tijdens O&O los je technische problemen van bedrijven en instellingen op met behulp van moderne bèta-technische technologieën. Je werkt in een projectgroep en ontwikkelt zo naast technische kennis ook vaardigheden als plannen, onderzoeken, ontwerpen en samenwerken.

Examen

Je maakt kennis met de technologische ontwikkelingen op veel gebieden in de samenleving. Daarvoor werken we samen met technologisch hoogstaande bedrijven in de omgeving en met de TU Delft. Studenten verzorgen bijvoorbeeld practica bij ons op school en bedrijven openen hun deuren voor research, gastlessen, stages en begeleiding bij werkstukken.

Aan het eind van je havo of vwo doe je eindexamen in het vak O&O. Dat doe je met een eindopdracht: de Meesterproef. In de eindopdracht komt alles samen wat je geleerd hebt.

O&O project ‘Eten zonder handen’

Voor het project ‘Eten zonder handen’ verdiepten onze leerlingen zich in mogelijke eethulpmiddelen voor mensen die niet zelfstandig kunnen eten. Zij volgden een workshop in brainstormen, maakten kennis met de opdrachtgever en konden zelf ervaren hoe het voelt om niet zelfstandig te kunnen eten. Aan twee jonge ervaringsdeskundigen konden ze vragen stellen en kijken waar hun behoeftes lagen.

Samen met andere Technasium leerlingen, HBO ICT studenten van de Haagse Hogeschool en Verpleegkunde studenten van mboRijnland gingen zij aan de slag met dit multidisciplinaire project. Omroep West had zelfs een nieuwsitem over de kick-off van het project gemaakt, deze kun je hieronder terugkijken!

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten