Ga naar de inhoud

Van de handen uit de mouwen steken is nog nooit iemand slechter geworden. Op ONC Parkdreef zijn we daarom voor aanpakken. Leerlingen die zelf initiatief nemen krijgen bij ons de ruimte. Heb je nog een klein zetje nodig? Wij dagen je uit.

Excursies

We nemen je mee op excursies in binnen- en buitenland. We doen uitwisselingsprojecten met scholen in het buitenland en gaan op reis. Zo leer je samenwerken met mensen uit andere culturen en je zelfstandig te redden op plekken waar je nooit eerder geweest bent.

Projecten en presentaties

Bij verschillende vakken doe je praktisch onderzoek en werk je samen aan projecten. Zo leer je samenwerken, plannen, beslissen, presenteren, communiceren en reflecteren. Allemaal vaardigheden die in de rest van je leven nog goed van pas gaan komen.

Stage lopen

Al in de tweede of derde klas ga je op snuffelstage om eens te kijken hoe het er in een bedrijf aan toe gaat. In klas vier of vijf ga je echt aan het werk bij een door jou zelf uitgezocht bedrijf of instelling. ONC Parkdreef werkt samen met (zorg)instellingen, hogescholen, universiteiten, gemeenten en andere organisaties, juist omdat we de aansluiting met de praktijk zo belangrijk vinden.

Duurzaam ondernemen

Bij duurzaam ondernemen begin je een eigen bedrijf. Je schrijft een ondernemingsplan, doet marktonderzoek, maakt een begroting en uiteindelijk ga je zelf een product ontwikkelen en aan de man brengen tijdens een markt op school. Superleerzaam en misschien hou je er naast kennis ook wel een beetje geld aan over.

ELVONC

Ook buiten de lessen kun je van alles ondernemen. Er zijn veel feesten en activiteiten die je als leerling van onze school (deels) zelf organiseert. Ga bij leerlingvereniging ELVONC als je mee wilt denken over het traditionele kerstbal, het valentijnsbal of het eindexamengala.

Extra activiteiten

Niet zo’n party animal? Er zijn ook sport-, debat- en ontwerpwedstrijden waar we als ONC Parkdreef graag aan meedoen. Verder hebben we een digitale schoolkrant (A’humTV) waar je als leerling alles zelf kunt doen, we spelen muziek, bouwen modellen en doen mee aan de Nederlandse Olympiade.

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten