Ga naar de inhoud

Mentoren en leerjaarcoördinatoren

Op ONC Parkdreef krijg je een eigen mentor. Die houdt in de gaten hoe het met je gaat. Of je resultaten goed zijn en of je lekker in je vel zit. Als er iets met je is, kunnen jij en je ouders altijd bij je mentor terecht. De mentoren krijgen ondersteuning van leerjaarcoördinatoren.

Begeleidingsuren

In de eerste en tweede klas zie je je mentor tijdens speciale begeleidingsuren waarin je allerlei sociale vaardigheden en studievaardigheden leert zoals: hoe ga je met elkaar om (luisteren, zelfvertrouwen, conflicten oplossen, groepsdruk) en hoe kun je het beste leren. In de bovenbouw organiseert je mentor ook regelmatig een mentorgesprek.

Remedial teaching

Voor leerlingen in klas 1 en 2 die extra begeleiding nodig hebben op het gebied van ruimtelijk inzicht, begrijpend lezen of spelling bijvoorbeeld, is er remedial teaching van speciaal opgeleide docenten. Motorische remedial teaching wordt verzorgd door een gespecialiseerde docent lichamelijke opvoeding. Als je dyslexie of dyscalculie hebt, is er ook extra hulp.

Extra begeleiding

Wil je overstappen naar een hoger niveau? Je krijgt intensieve begeleiding. Er zijn ook examentrainingen om je goed op het centraal examen voor te bereiden.

Bijles door oud-leerlingen ONC

Mocht je meer ondersteuning nodig hebben bij het leren en maken van het huiswerk: neem dan contact op met TopTutors. Oud-leerlingen van het ONC geven er bijles in hun eigen interessegebied. Kijk voor meer informatie op: www.toptutors.nl.

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten