Ga naar de inhoud

Dyslexie

Heb je dyslexie? Twee weken na het begin van het schooljaar starten we dan met een flexuur dyslexie. Deze dyslexieflexuren staan ongeveer negen weken in je rooster. We kijken in de lessen naar leerstrategieën, helpende gedachten, leeroplossingen, geheugentechnieken, toetsstress, faalangst en kwaliteiten. Na deze periode bekijken we samen of je aanvullende hulp nodig hebt.

We informeren al je docenten over je dyslexie en naast de reguliere schoolpas krijg je ook een helpende-hand-pas. Hierop staat aangegeven dat je recht hebt op tijdverlenging bij toetsen. Elk jaar bespreken we met je of alles nog naar wens verloopt of dat je andere steun nodig hebt.

Alinea

Heb je grote problemen met technisch lezen? Dan kun je gebruikmaken van het programma Alinea. Je moet dan wel een officiële dyslexieverklaring van een geregistreerd bureau hebben. Je krijgt een training over het programma en daarna kun je het thuis en op school gebruiken.

Meer weten?

Voor meer informatie over de begeleiding van leerlingen met dyslexie en het gebruik van Alinea kun je terecht bij onze dyslexiecoach, mevrouw Marloes Star: m.star@onc.unicoz.nl. Of kijk in ons Dyslexieprotocol.

Dyscalculie

Heb je ernstige rekenproblemen of dyscalculie? Ook dan bieden wij flexuren aan om je te helpen en te begeleiden.

Extra hulpmiddelen

Alleen met een officiële dyscalculieverklaring van een geregistreerd bureau kom je in aanmerking voor extra hulpmiddelen bij toetsen zoals de rekenkaarten van het College voor Toetsen en Examens en tijdverlenging bij vakken waar gerekend wordt.

Meer weten?

Voor meer informatie over de begeleiding van leerlingen met dyscalculie kun je terecht bij onze dyscalculiecoach, de heer Michel Roozendaal: m.roozendaal@onc.unicoz.nl. Of kijk in ons Dyscalculieprotocol.

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten