Ga naar de inhoud

Op ONC Parkdreef werk je veel op een iPad. Dat scheelt een hoop gesjouw met boeken, is handig omdat je altijd op je eigen niveau aan het werk kunt en het is nog leuk ook met al die extra tools en filmpjes bij de lessen.

Type iPad

Je moet zelf zorgen dat je een geschikte iPad hebt. Het handigst is het om deze via school aan te schaffen. Je krijgt tien procent korting op de aanschaf en je weet zeker dat je een geschikte iPad hebt. Heb je zelf een iPad? Dan moet deze minimaal voldoen aan dezelfde configuratie-eisen: 9e generatie iPad (WiFi) met 32 GB geheugen. Als je zelf een iPad aanschaft dan moet de ICT-afdeling van school deze apart in beheer nemen. Hou er rekening mee dat dit extra tijd kost.

Prijs

Een iPad via school kopen kost ongeveer € 500 inclusief verzekering en verplichte beschermhoes. In termijnen betalen kan ook. Is een iPad te duur? Vaak kan Stichting Leergeld hierin iets betekenen. Neem contact op met onze ICT-afdeling: ictpd@onc.unicoz.nl, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Onderhoud

Als je via school een iPad aanschaft, zorgt de ICT-afdeling ervoor dat de iPad in de eerste schoolweek helemaal startklaar is. Als er updates of bepaalde lesprogramma’s nodig zijn, krijg je die automatisch van ICT. Mocht er een keer iets niet werken of je hebt een technische vraag, kun je tijdens schooltijd altijd terecht bij het ICT-loket. Je hoeft daarvoor geen afspraak te maken. Als je van school af gaat, stopt het ICT-beheer van je iPad uiteraard.

Als je zelf een iPad aanschaft, moet je voor elke update en aanpassing langskomen bij ICT. Dit moet namelijk handmatig uitgevoerd worden en kost dus extra tijd. Zorg er verder voor dat er geen spelletjes, filmpjes of foto’s meer op de iPad staan, die je kunnen afleiden tijdens de les. Je hebt altijd de nieuwste versie van het besturingssysteem nodig, zodat we zeker weten dat alle leermiddelen die je nodig hebt optimaal werken.

Meer informatie

Wil je meer weten over de iPad? Voor de start van het nieuwe schooljaar is er een informatieavond over de iPad waar je ouders en jij heen kunnen komen. Je krijgt hiervoor een uitnodiging. Bekijk ook alvast de brochure met Veelgestelde vragen over de iPad.

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten