• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

ONC Persoonlijk

Bij ons voel je je snel thuis. Dat komt omdat we je snel leren kennen en je de ruimte krijgt om jezelf te zijn en te doen waar je goed in bent. Heb je extra aandacht, uitdaging of begeleiding nodig, dan zorgen we daarvoor.

Wennen

Al voor de zomer kom je een dagje wennen. Je maakt vast kennis met je klas, je mentor en de school. Na de zomervakantie zijn er twee wendagen. Je doet allemaal leuke dingen met je klas en je krijgt je eerste mentorlessen. 

Begeleiding

Je mentor helpt je bij het leren leren, praat regelmatig met je, helpt bij problemen en is er ook voor de leuke dingen zoals klassenfeesten. Twee hulpmentoren (leerlingen uit de hogere klassen) staan altijd voor je klaar om je wegwijs te maken in de school. 

Extra steunlessen

Heb je extra tijd nodig voor een vak, lessen gemist of wil je hulp bij je huiswerk? Dan zal je docent je opgeven voor de steunles. De lesstof wordt in kleine groepjes behandeld. En je kunt al je vragen stellen. 

Huiswerk

Heb je thuis geen rustig plekje, dan mag je op school je huiswerk maken.

In de mediatheek zijn speciale studieplekken en een stilteruimte ingericht. In de mentorlessen leer je hoe je het makkelijkst je huiswerk kunt leren, maken en plannen.

Gespecialiseerde docenten

Heb je moeite met spelling, technisch lezen, begrijpend lezen, ruimtelijk inzicht? Of heb je dyslexie, faalangst, problemen met motoriek? We hebben docenten die speciaal zijn opgeleid om je hierbij te helpen.

Je ouders/verzorgers

Je ouders willen graag weten hoe het met je gaat op school. En wij vinden het belangrijk om met hen te praten over de begeleiding die het beste bij jou past.

We hebben speciale informatieavonden en drie keer per jaar ouderavonden. De rapportbespreking doe jij zelf, samen met je ouders op school. Natuurlijk kunnen je ouders altijd contact opnemen als ze vragen hebben.

Gezonde school

We zorgen voor jouw gezonde leefomgeving.

We hebben een fris en overzichtelijk gebouw, je kunt gezonde broodjes bestellen en hoeft niet te sjouwen met zware boeken. Met het programma DO IT leer je hoe je gezond kunt leven. We zijn duidelijk over hoe je met elkaar omgaat. Al in de brugklas doe je mee met een anti-pestprogramma. En we zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt.

Helpende Hand

We staan niet alleen klaar voor jou, we helpen ook anderen.

In de jaren dat je hier op school bent, ga je de Helpende Hand bieden. Je gaat bijvoorbeeld voorlezen op een basisschool, wordt hulpmentor, gaat in de leerlingenraad of doet mee aan de goede doelen-activiteit.