Ga naar de inhoud

Nieuwe ISK-locatie aan de Paltelaan officieel geopend

Op 22 mei vond de officiële opening plaats van de nieuwe ISK-locatie aan de Paltelaan in Zoetermeer. De ISK (Internationale Schakelklas) biedt onderwijs aan leerlingen die vanuit het buitenland naar Nederland zijn gekomen en de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen.

Dankzij de ISK kunnen deze kinderen binnen twee jaar doorstromen naar het vervolgonderwijs, zoals vwo, havo, mbo, vmbo en praktijkonderwijs. De Unicoz Onderwijsgroep, waartoe ook ONC Parkdreef behoort, verzorgt de lessen van de ISK-groepen voor leerlingen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. De onderwijsinstelling zet zich in om de leerlingen optimaal voor te bereiden op hun verdere onderwijscarrière in Nederland.

De officiële opening van de ISK-locatie werd verricht door wethouder Marijke van der Meer. Samen met leerling Batoul knipte ze op klassieke wijze het lint door. Batoul deelde daarnaast enthousiast haar ervaringen op de ISK. Ze vertelde hoeveel ze heeft geleerd en hoe ze uitkijkt naar haar overstap naar ONC Parkdreef.

Tijdens de opening heeft de vader van een leerling gezongen, vrijwilligers van Piëzo verzorgden de koffie en thee. Sharon Pisam, teamleider van de locatie, heette iedereen van harte welkom. Unicoz bestuurder Daphne van der Aa voegde een bijzondere persoonlijke noot toe door de aanwezigen te ontroeren met het verhaal over haar moeder. Zij kwam op 14-jarige leeftijd naar Nederland, een tijd waarin ISK’s nog niet bestonden.

Na de officiële opening kregen de genodigden de gelegenheid om de school te bezoeken. Ze konden zien wat de leerlingen hadden voorbereid, hoe de lessen worden gegeven en wat de leerlingen al hebben geleerd.

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten