Ga naar de inhoud

Kick-off havoP in DIF

Onze leerlingen uit havo 4 zijn gestart met hun onderzoeksproject voor het vak HavoP. In de Dutch Innovation Factory lichtten de externe opdrachtgevers hun onderzoeksvragen toe. Zo wil de gemeente Zoetermeer weten hoe jongeren gemotiveerd kunnen worden om vrijwilligerswerk te doen en zoekt mboRijnland naar manieren om ouderen in Zoetermeer meer te laten bewegen.

Maaike gaat onderzoek doen naar hoe jongeren betrokken worden bij cybercriminaliteit en hoe dit voorkomen kan worden. Opdrachtgever is de Haagse Hogeschool. “Ik wist niet dat cybercriminaliteit zo diep ging. Dat cyberpesten er bijvoorbeeld ook onder valt”, vertelt Maaike. “Ik heb gevraagd hoe cybercriminaliteit is ontstaan en hoeveel het bestrijden ervan kost. Ik ga nu met alle informatie aan de slag.”

De komende tijd gaan onze leerlingen hun onderzoeksproject uitvoeren. Tijdens het onderzoek kunnen zij ook nog met vragen terecht bij de opdrachtgever.

De P in havoP staat voor praktijkgericht programma. Naast de oriëntatie op studie en beroep bereiden leerlingen zich bij dit vak voor op een bedrijfsstage, doen ze kennis en ervaring op bij een bedrijfssimulatie en voeren ze een praktische opdracht uit voor een externe opdrachtgever.

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten