Ga naar de inhoud

Health and Sustainability

Deze week hadden wij leerlingen te gast van de school Madonna del Grappa, uit Italië.  Samen met onze leerlingen uit 5 havo en 6 vwo hielden zij zich bezig met het thema ‘Health and Sustainability’.

Zo ontwierpen ze een poster met als onderwerp onze ecologische footprint, luisterden naar het persoonlijke verhaal van Marieke de Zwaan over het belang van gezond eten en de herkomst van voedsel en gingen met elkaar in gesprek over stellingen als ‘If modern civilization man had to kill the animals he eats, the number of vegetarians would rise astronomically.’ Bij een aardbeienkweker en veehouderij zagen de leerlingen hoe dit soort bedrijven omgaan met duurzaamheid. In Amsterdam bezochten ze het verduurzamingsproject Noordoogst. En van kledingstukken die de leerlingen niet meer dragen maakten ze nieuwe outfits. De week werd afgesloten met een high tea samen met de ouders/verzorgers. De ingrediënten voor de rainbow wrap en smoothie hadden de leerlingen eerder gekocht op de Haagse markt.

De week is voorbij gevlogen en het afscheid morgen zal niet mals zijn. Gelukkig gaan onze leerlingen in november op tegenbezoek naar Italië om verder te werken aan dit interessante project.

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten