Ga naar de inhoud

Gymnasiumproject klas 2 en 3

Afgelopen woensdag en donderdag heeft het vakoverstijgende gymnasiumproject plaatsgevonden voor klas 2 en 3. Dit jaar stond het project in het teken van het oude Egypte.

Op woensdag zijn de leerlingen begonnen met een dagopening uit Genesis over Jozef. Ze hebben een video gekeken over Egyptische kunst en daarna les gehad over de Egyptische geschiedenis, religie en taal. Hiermee maakten ze ook een aantal opdrachten.

’s Middags zijn ze met de bus naar Leiden gegaan voor een bezoek aan de Egyptetentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden (RMO). Het RMO is in 1818 opgericht en heeft een van de belangrijkste Oudegyptische collecties ter wereld. De leerlingen hebben hier met een audiotoer kijk- en luistervragen gemaakt.

Donderdag begonnen de leerlingen met een dagopening over Mozes en de uittocht uit Egypte uit Exodus. Hierna hebben ze één van de vier werkvormen gekozen voor een creatieve verwerking.

Zo zijn er uit klei canopen (potten voor de ingewanden van een mummie) gemaakt, veelkleurige kettingen en armbanden met kraaltjes, gefiguurzaagde amuletten en nijlpaarden en scarabeeën uit beeldhouwschuim. De projecten zullen te zien zijn in de vitrine naast de personeelskamer op de eerste verdieping.

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten