Ga naar de inhoud

Greenteam werkt aan verduurzaming school

Scholieren van de Greenteams van het ONC, Alfrink, Erasmus en Picasso hebben op dinsdag 6 februari gesproken over de voortgang van hun duurzaamheidsprojecten en het te houden scholierendebat op 12 maart.

Het thema van het scholierendebat is duurzaamheid. Aansluitend aan dat debat zullen de scholieren een pitch doen over lokale duurzame organisaties. De organisatie die als beste wordt gepitched wint een bedrag van maar liefst €2.500,-.

De leerlingen van de vier scholen gaan aan de slag met het realiseren van hun duurzaamheidsprojecten. Zo wordt er bij het ONC gewerkt aan een afvalscheidingsproject, bloembakken voor de bijen en een tweedehands kledingmarkt.

Vlak vóór de voorjaarsvakantie zijn de eerste papierbakken in de K2-, M2- en L1-vleugel geplaatst. Afval kan hierdoor beter gerecycled worden. We hopen hiermee een kleine bijdrage te leveren aan het recyclen van afvalstromen en een duurzamere school.

Tijdens de volgende conferentie in oktober, die bij ons op school zal worden gehouden, zullen de scholieren de resultaten van hun projecten presenteren en weer nieuwe plannen maken.

ONC Persoonlijk

onc-excellent

ONC Excellent

ONC Ondernemend

jongen-maakt-huiswerk-in-de-klas

ONC GO Talent

ONC-internationaal

ONC International

ONC-Schilderen

ONC Parkdreef in 3 minuten