• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Uitwisselingen, reizen en projecten

Internationale uitwisselingen en projecten

De internationale projecten bieden leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met de cultuur en gewoonten van een ander land. Bovendien leren zij kritisch te kijken naar hun eigen omgeving. Leerlingen maken hierbij veelvuldig gebruik van social media, e-mail en internet. We werken bijvoorbeeld met het Europese online samenwerkingsplatform eTwinning om digitale samenwerkingsprojecten met andere Europese scholen op te zetten.

In het schooljaar 2022-2023 staat er ook weer een aantal projecten op het programma. Uitwisselingen met Duitsland en Zwitserland voor leerlingen uit klas 2 havo en vwo en klas 3 en grotere Erasmus+-projecten met meerdere buitenlandse scholen voor leerlingen van klas 3 en hoger. We streven ernaar dat alle leerlingen in ieder geval één keer in hun schoolcarrière kunnen deelnemen aan een uitwisseling of internationaal project.

Buitenlandreizen

Alle derdejaars gaan op werkweek naar het buitenland. Gymnasiasten gaan in klas 4 of 5 op Romereis. 

Projectweken

Tijdens de projectweken ondernemen de leerlingen allerlei grensverleggende activiteiten. Ze trekken de wereld in of blijven juist op school om te werken aan projecten of om extra taal te leren.