• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Ons onderwijs

Met een advies voor mavo kom je in een mavo/havo-brugklas, met een havo-advies in de havo/vwo-brugklas en met een vwo-advies in een aparte vwo-klas. Na je eerste jaar ga je naar mavo, havo, atheneum of gymnasium. Dat geeft jou de kans om een jaar lang te ontdekken welke opleiding bij je past.

Lessen

Je krijgt hier les met je eigen klas, in een lokaal. En regelmatig daarbuiten. De manier waarop je leert is heel afwisselend: zelfstandig, in groepjes, op je iPad, soms luister je, vaak ben je actief bezig.

Flexrooster

Naast klassikale lessen van 80 minuten, heb je flexuren. Hierin kun je studeren, steunlessen volgen, met je mentor praten of je extra verdiepen in een vak. Ook krijg je in klas 1 en 2 elke dag huiswerkbegeleiding. Dan hoef je thuis niet zo veel meer te doen.
Het flexrooster in het kort.

Werken met de iPad

Door je iPad kun je meer op je eigen niveau werken. Je ziet zelf snel of je een opdracht goed hebt gemaakt en hoeft niet op je klas te wachten. Je mag soms leren met een filmpje of een game en kunt battles houden met de klas. En je hoeft niet te sjouwen met boeken want die staan op je iPad.

Over de grenzen van je lokaal

We zijn een actieve school die voor jou veel grenzen opent: talenturen, ONC Excellent voor wie meer kan en wil, je eigen bedrijf opzetten, veel techniek, onderzoeken, kunst maken, extra taal, stages, werkweek, excursies, internationale uitwisseling. Veel actief leren buiten de school dus.

Doorstroom en aansluiting

Veel leerlingen stromen door naar een hoger niveau, soms al na het eerste jaar. Van mavo naar havo en van havo naar vwo. Ga je na mavo 4 of havo 5 een stap hoger, dan bereiden we je daar goed op voor.

Academisch

Op ons vwo maak je al kennis met hoe je straks op de universiteit studeert. Je leert plannen, beslissen, reflecteren, zelfstandig werken en onderzoeksvragen stellen. Allemaal vaardigheden die je nodig hebt op de universiteit.

Gymnasium

Op ons gymnasium beleef je de oudheid op een moderne manier. Je krijgt les op hoog niveau, mag veel vakken kiezen en je weet zeker dat je opleiding perfect aansluit op de universiteit.