• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

ONC Ondernemend

Hoe jouw toekomst eruitziet weten we niet. We weten wél dat een ondernemende, creatieve geest je goed van pas zal komen. We helpen je hier om die te ontwikkelen.

Projecten en presentaties

Bij een project leer je samenwerken, plannen, beslissen, communiceren, presenteren, reflecteren... Allemaal vaardigheden die je helpen tijdens je vervolgopleiding en in je verdere leven. In de lessen, bij ONC GO Talent, Havisten Competent en tijdens de projectweken werk jij regelmatig aan kleine en grote projecten. Misschien ga jij Engels geven op de basisschool, je eigen politieke partij oprichten of naar de TU Delft voor een onderzoek.

Duurzaam

Ben jij je goed bewust van je omgeving? Van een les over het klimaat tot een project over afvalrecycling: je leert hier veel over duurzaamheid. Bij duurzaam ondernemen zet je je eigen - duurzame -bedrijfje op. Je leert wat een ondernemingsplan is, doet marktonderzoek, maakt een begroting, produceert en organiseert samen een verkoopavond.

Stage lopen

Alle leerlingen op onze school gaan op stage. In de tweede of derde klas klas ga je op 'snuffelstage'. Je mag dan meelopen en rondkijken. In klas 4 of 5 steek je zelf de handen uit de mouwen bij een bedrijf of instelling van jouw keuze.

Helpende hand

We staan niet alleen klaar voor jou, ook anderen helpen we. Je gaat bijvoorbeeld in de leerlingenraad, voorlezen op een basisschool, zorgen voor het geluid bij feesten en vieringen of meedoen aan de goede doelenactie. 

Extra activiteiten

Ook buiten de lessen zijn er veel activiteiten waar jij aan kunt deelnemen. Onze leerlingvereniging Elvonc organiseert feesten en evenementen. We debatteren op hoog niveau, we doen mee aan sport-, debat- en ontwerpwedstrijden, we filmen voor A'hum TV, maken muziek, bouwen modellen, doen mee met de Nederlandse Olympiade en nog veel meer.

Technasium en Bèta Challenge

Later krijg je misschien een beroep dat nu nog niet bestaat en werk je met apparaten die nog uitgevonden moeten worden. We geven veel aandacht aan bèta en technologie om je voor te bereiden op de wereld van de toekomst. Op de mavo krijg je in klas 1 en 2 het vak Technologie & Toepassing. In klas 3 kun je ervoor kiezen. Op havo en vwo volg je in klas 1 het vak Onderzoek & Ontwerpen. In klas 2 kun je kiezen voor het Technasium.
Je maakt kennis met de technologische ontwikkelingen op veel gebieden in de samenleving. 
Daarvoor werken we samen met technologisch hoogstaande bedrijven in de omgeving en de TU Delft. Studenten verzorgen bijvoorbeeld practica bij ons op school en bedrijven openen hun deuren voor research, gastlessen, stages en begeleiding bij werkstukken.

Contacten

We hebben contact met basisscholen, bedrijven, (zorg)instellingen, universiteiten en hogescholen, de gemeente en andere organisaties. Wij gaan naar hen en zij komen naar ons. We vinden leren van de echte wererel om ons heen heel belangrijk en daarom doen we dat.

Bekijk hieronder de video over ONC Ondernemend.