• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

ONC International

We vinden het belangrijk dat jij straks met een wijde blik in de wereld staat. Daarom gaan we met jou de grens over. Binnen en buiten de les.

De wereld in de les

We laten je bij bijna alle vakken kennismaken met de wereld. Je leert over andere landen, culturen, politiek, godsdiensten, economieën en talen. Je krijgt bijvoorbeeld het Europaproject, je leest artikelen uit buitenlandse kranten op je iPad, je leert over de Verenigde Naties en je praat Duits, Frans en Engels in het Taaldorp.

Anglia, Delf en Goethe voor vwo, havo én mavo

Je kunt meedoen met het Anglia-examen en een wereldwijd erkend certificaat halen. Je kunt je ook inspannen voor extra Frans en Duits én het Delf- en/of of Goethe-examen doen.

Internationale uitwisselingen

Meedraaien in een gastgezin, de cultuur van een land proeven en de taal spreken. Zo word je pas echt een wereldburger. We wisselen uit met verschillende landen. Spanje, Zwitserland, Duitsland, Portugal, Bulgarije en Frankrijk bijvoorbeeld.
We doen samen met andere Europese landen mee aan verschillende uitwisselingsprojecten. Mavo-, havo- en vwo-leerlingen werken samen met buitenlandse scholieren aan wereldvraagstukken zoals emancipatie, werkeloosheid en milieu.

Buitenlandreizen

In klas 3 ga je op reis. Bijvoorbeeld op stedentrip naar Parijs of survivallen in de Ardennen. Je kunt er ook voor kiezen om dichter bij huis te blijven. Gymnasiasten gaan op Romereis. We bezoeken museums, winkelstraten, theaters, het parlement en we eten natuurlijk buitenlands.

Charity Day

We komen  graag op voor kinderen overal in de wereld. Met onze laatste Charity Day(s) ondersteunden we de campagne van Het Glazen Huis en haalden bijna 9.000 euro op voor het Rode Kruis. Docenten zaten vier dagen in het 'Glazen Huis' en we hadden een markt, veiling, optredens, restaurant, spelletjes en nog meer!

Projectweken

Leerlingen trekken de wereld in of blijven juist hier om te werken aan projecten of om extra taal te leren.