• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

ONC International

We vinden het belangrijk dat jij straks met een wijde blik in de wereld staat. Daarom gaan we met jou de grens over. Binnen en buiten de les.

De wereld in de les

We laten je bij bijna alle vakken kennismaken met de wereld. Je leert over andere landen, culturen, politiek, godsdiensten, economieën en talen. Je krijgt bijvoorbeeld het Europaproject, je leest artikelen uit buitenlandse kranten op je iPad, je leert over de Verenigde Naties en in klas 2 praat je Duits, Frans en Engels in het Taaldorp.

Anglia, Delf en Goethe voor vwo, havo én mavo

Je krijgt in klas 1 en 2  van de mavo en havo naast de gewone lessen één lesuur extra Engels. Je kunt meedoen met het Anglia-examen en een wereldwijd erkend certificaat halen. Je kunt je ook inspannen voor extra Frans en Duits én het Delf- en/of of Goethe-examen doen.

Internationale uitwisselingen

Meedraaien in een gastgezin, de cultuur van een land proeven en de taal spreken. Zo word je pas echt een wereldburger. We wisselen uit met verschillende landen. Spanje, Zwitserland, Duitsland, Portugal, Bulgarije en Frankrijk bijvoorbeeld.
We doen samen met tien andere Europese landen mee aan verschillende uitwisselingsprojecten. Mavo-, havo- en vwo-leerlingen werken samen met buitenlandse scholieren aan wereldvraagstukken zoals emancipatie, werkeloosheid en milieu.

Buitenlandreizen

Zit je op de mavo dan ga je naar Parijs, op havo en vwo ga je survivallen in de Ardennen en naar Londen of Berlijn, gymnasiasten gaan op Romereis. We bezoeken museums, winkelstraten, theaters, het parlement en eten natuurlijk buitenlands.

Charity Day

We komen  graag op voor kinderen overal in de wererld. Met onze laatste Charity Day ondersteunden we de campagne van Het Glazen Huis en de Stichting Duchenne Heroes. Docenten zaten vier dagen in het 'Glazen Huis', we hadden een markt, kunstveiling, optredens, restaurant, spelletjes, een springkussen en nog meer!

Projectweken

Leerlingen trekken de wereld in of blijven juist hier om te werken aan projecten of om extra taal te leren.