• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Mediatheek

Het ONC Parkdreef heeft een grote mediatheek met een groot aantal computers, 1 stilteruimte en daarin een bibliotheek. Leerlingen kunnen hier zelfstandig en onder begeleiding werken.

In de bibliotheek staan Nederlandse, Engelse, Duitse en Franse boeken. Ook is er een kleine collectie cd's, dvd's en luisterboeken

Catalogus mediatheek

Leerlingen kunnen in de mediatheek terecht voor:

  • het lenen van materialen, maximaal voor 4 weken, afhankelijk van het materiaal (boete bij te laat inleveren: 1e dag € 0,10 en alle andere schooldagen € 0,05 per dag)
  • hulp bij computeropdrachten/-programma's
  • het kopen van materialen als snelhechters en insteekhoesjes
  • het printen en kopiëren van bestanden

Voor het lenen van materialen en/of op een computer werken, zijn de leerlingen verplicht hun leerlingenpas te tonen. Een nieuwe leerlingenpas laten maken, kost € 2,50.

Printen en kopiëren

Alle leerlingen zijn in het bezit van een tag waarmee ze kunnen printen en kopiëren. Nieuwe leerlingen ontvangen een tag. Het printen en kopiëren is gratis. Als de leerling de tag kwijt is, kan hij of zij voor € 1,50 een nieuwe tag kopen bij de mediatheek. 

Openingstijden

maandag  10.00 - 16.05 uur
dinsdag 08.00 - 16.05 uur
woensdag  08.00 - 16.05 uur
donderdag  08.00 - 16.05 uur
vrijdag 08.00 - 13.00 uur


Contact

De mediatheek is bereikbaar via de mail: mediatheekpd@onc.unicoz.nl of telefonisch: 079 341 10 41 (vragen naar de mediatheek). 

Technisch lezen

Brugklasleerlingen worden indien nodig in de mediatheek begeleid met technisch lezen.

Tot aan de kerstvakantie komen de leerlingen één keer in de week in de mediatheek onder begeleiding lezen. Er wordt hierbij gelet op snelheid, intonatie en ook of de leerling begrijpt wat hij of zij gelezen heeft. Op diverse manieren worden de leerlingen gemotiveerd. Speciaal voor dyslectische leerlingen zijn er dyslexiesheets en leeslinialen aanwezig die een hulpmiddel kunnen zijn. Er zijn diverse boeken aanwezig waaruit leerlingen kunnen kiezen. Ook beschikt de mediatheek over enkele luisterboeken.

Vrijwilligers gezocht

Wij zijn op zoek naar enthousiaste ouders(s)/verzorger(s)/opa's/oma's die ons willen komen helpen in de mediatheek. Samen met de medewerkers houdt u toezicht en helpt u de leerlingen die met de c omputers werken. Computerervaring is gewenst. Voor inlichtingen kunt u een e-mail sturen naar: mediatheekpd@onc.unicoz.nl