• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Verstoppingsproof treinstation voor Eureka!cup

De leerlingen van 2 havo hebben het techniekproject Verstoppingsproof treinstation afgerond met mooie resultaten.

De leerlingen doen mee met De Eureka!Cup, een landelijke ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van havo en vwo. Samen met bedrijven en overheidsinstellingen worden ontwerpopdrachten ontwikkeld die enerzijds zo realistisch mogelijk zijn (het bedrijf is hier zelf ook mee bezig) en anderzijds aansluiten op de belevingswereld van jongeren.

Voor de 2 havo-leerlingen kwam de opdracht van ProRail: ontwerp een verstoppingsproof treinstation. De leerlingen moesten nadenken over manieren om de reizigers beter door stations heen te loodsen en treinstops zo efficiënt en prettig mogelijk te maken.

In groepjes hebben de leerlingen aan de opdracht gewerkt. Het beste team mag tijdens de Eureka!Day op 10 mei in het Nationaal Militair Museum in Soest zijn oplossing en ontwerpproces presenteren aan een deskundige jury. Naast de wedstrijden en presentaties is er dan ook een bedrijvenmarkt met allerlei leuke, leerzame en uitdagende activiteiten.

< terug naar overzicht