• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Vakkanjer Explorer: moNUmenten voor de vrijheid

De leerlingen van 2 mavo hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan hun idee voor Vakkanjer Explorer. In opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei hebben zij een nieuw eigentijds monument voor vrijheid, een moNUment, bedacht en gemaakt. Op donderdag 4 april hebben zij hun werk gepresenteerd aan klasgenoten en ouders.

Alle teams kregen complimenten van de vakjury voor hun inzet en mooie monumenten. Ryanne, Dimitrije, Dewi en Jeslyn van team Helmet gaan naar de landelijke halve finale op 22 mei. Zij hadden volgens de vakjury én volgens het publiek het beste moNUment bedacht: Europe Reanimated.

Vakkanjers is een educatief programma waarin leerlingen van het vmbo een oplossing bedenken voor een technisch vraagstuk. Dat doen ze aan de hand van een realistische opdracht voor een landelijke en échte opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21st century skills zoals initiatief nemen, problemen oplossen, teamwork en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Ontdek meer op www.vakkanjers.nl

Bekijk de foto's in het fotoalbum.

 

 

< terug naar overzicht