• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Thema-avonden: Help ik heb een puber in huis

Hoe lief, slim en grappig onze pubers ook zijn, soms kunnen ze ouders tot wanhoop drijven. De thema-avonden voor ouders van klas 1 en 2 met als onderwerp 'Help, ik heb een puber in huis' zaten al snel vol. Dit laat weer eens zien hoe betrokken onze ouders bij hun kinderen zijn.

We zijn gestart met de theorie over de ontwikkeling van een puber. Daarna gingen ouders en leden van het zorgteam in groepjes in gesprek over stellingen als: 'Regelmatig check ik de mobiel van mijn zoon/dochter zonder overleg'. In totaal zijn er acht stellingen aan bod gekomen, gericht op pubers en grenzen, pubers en hun emoties, pubers en seksualiteit en pubers en school. 

Hierna was het even tijd voor een kleine pauze. Dat er behoefte is om met elkaar te ‘sparren’ over de kinderen, bleek wel. In de pauze en vervolgens onder het genot van een drankje en nootje in het oudercafé, gaven de ouders elkaar behoorlijk wat tips. Aan het eind van deze geslaagde avonden kregen de bezoekers nog wat informatie mee.

Op 18 februari volgt de ouderavond ‘Pesten en social media’. Deze avond is bedoeld voor ouders/verzorgers van leerlingen uit klas 1 t/m 6. Op 15 april is er een ouderavond ‘Alcohol, drugs en gamen’ voor ouders/verzorgers van klas 2 t/m 6. Aan beide avonden kunnen maximaal 40 personen deelnemen. Begin februari krijgt u hierover meer informatie.

< terug naar overzicht