• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Tekenen voor de vrede

Noah en Romae hebben de Peace Poster Contest 2019 gewonnen en Dinand heeft een eervolle vermelding gekregen. Dat maakte burgemeester Charlie Aptroot deze middag bij ons op school bekend. De Peace Poster Contest is een internationale tekenwedstrijd die kinderen aanmoedigt om op creatieve wijze – in de vorm van een poster - uit te drukken wat vrede voor hen betekent. Al onze brugklassers vwo hebben hieraan meegedaan.

Vredesreis

Thema dit jaar was: Journey of peace, reis van de vrede. De leerlingen zijn al vanaf het begin van het schooljaar bezig geweest met hun vredesposter. Tijdens de eerste lessen beeldende vormgeving hebben zij geleerd hoe ze compositie, ruimte en kleur kunnen gebruiken om hun vredesreis te verbeelden. Met krijt hebben zij vervolgens hun gevoelens en dromen over vrede tot uiting gebracht. Vandaag hebben twee Zoetermeerse kunstenaars de posters beoordeeld op originaliteit en artistieke prestatie. De posters van Noah, Romae en Dinand kwamen hierbij als beste uit de bus. De winnende posters gaan mee naar de volgende ronde en maken kans om de beste van Nederland of de wereld te worden. 

Begrip en respect 

De Peace Poster Contest wordt georganiseerd door Lions Clubs International. Jaarlijks doen honderdduizenden kinderen van 11 tot en met 13 jaar in de hele wereld mee. Het is een van de initiatieven om een sfeer van begrip en respect onder volkeren van de wereld te brengen. Zodat iedereen kan opgroeien in een wereld van vrijheid. 

Brugklassers ONC Parkdreef tekenen voor vrede - Zoetermeer Actief 8 november 2019
Leerlingen tekenen voor de vrede - Streekblad 14 november 2019

< terug naar overzicht