• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Quinten beste speecher Zuid-Holland

Quinten uit 4 vwo is de beste speecher van Zuid-Holland! Op vrijdag 8 maart deed ons debatteam mee aan de provinciale voorrondes van Op weg naar het Lagerhuis. Onderdeel hiervan was een speechcompetitie waarin leerlingen hun eigen visie op de toekomst mochten delen. Quinten won de eerste prijs met zijn persoonlijke rede over de vooruitgang in Nederland en de wereld.

V-rede

Op weg naar het Lagerhuis van BNNVARA is de grootste scholierendebatcompetitie van Nederland met landelijk meer dan 200 deelnemende scholen. De speechwedstrijd is een zelfstandig onderdeel tijdens de debatrondes. In een rede van maximaal 150 seconden – de zogenoemde V-rede - krijgen leerlingen de kans om zich uit te spreken over kwesties in de wereld om ons heen.

Originele invalshoek

Quinten werd verkozen tot beste redenaar van de dag. De jury prees hem onder andere om zijn originele invalshoek. Terwijl de meeste speeches gingen over wat er allemaal mis gaat in de wereld, was de speech van Quinten er een van hoop en optimisme: hoewel er veel geklaagd wordt, gaat het op veel vlakken steeds beter met Nederland en de wereld. Quinten kan met zijn winnende speech een plekje in de landelijke tv-finale winnen.

Uitdagende stellingen

Ook deed Quinten samen met de andere leden van het debatteam mee aan de debatwedstrijd zelf.  Uitdagende stellingen werden bediscussieerd zoals: 'Het klimaatakkoord raakt burgers te hard', 'Er moet in Nederland een vaccinatieplicht komen' en 'De provincie Zuid-Holland moet natuur opofferen om meer huizenbouw mogelijk te maken'. Er waren zowel 1-op-1-debatten, debatten met vaste posities, als 360 graden-debatten, waarbij leerlingen twee keer van positie moeten wisselen. Een erg afwisselende wedstrijd dus, waarvan de leerlingen en docenten met volle teugen hebben genoten. Ons team is geëindigd als tweede in de poule. Een hele mooie prestatie!

Quinten beste speecher Zuid-Holland - Postiljon en Streekblad 14-03-2019
Quinten van ONC beste speecher Zuid-Holland - Zoetermeer Actief 11-03-2019

< terug naar overzicht