• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Presentatie profielwerkstukken 5 havo

Wat een gezellige drukte op de 1K-vleugel! De leerlingen van 5 havo presenteerden hun profielwerkstukken aan ouders, leerlingen en belangstellenden. Na een half jaar hard werken, onderzoeken, interviews en enquêtes houden, konden zij hun prachtige resultaten laten zien.

Er was een grote diversiteit aan onderwerpen. Zo waren er werkstukken over zwangerschapscomplicaties, eetstoornissen, de opkomst van Duitsland in het interbellum, amputatie, biometrie, verschillen tussen mannen en vrouwen, make-up, de invloed van social media op jongeren en nog veel meer. Door een microscoop konden de bezoekers gekweekte algen bekijken en in een van de lokalen werd een vulkaanuitbarsting nagebootst.

De aanwezigen hebben de profielwerkstukken mee beoordeeld. Om de beoordelaars gunstig te stemmen, boden sommige leerlingen hen een versnapering aan. Dit had uiteraard niets met hun onderwerp te maken, maar viel wel in de smaak.

Het was een hele geslaagde avond waarop onze examenleerlingen hebben laten zien dat zij heel wat in hun mars hebben en hier op school veel hebben geleerd.

< terug naar overzicht