• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Predicaat Technasium en licentie Bèta Challenge: bètatechnisch onderwijs voor alle niveaus

Na een intensieve voorbereiding hebben we nu zowel het predicaat Technasium als de licentie Bèta Challenge binnen! Het afgelopen jaar hebben we aangetoond aan de kwaliteitseisen te voldoen die worden gesteld om het predicaat en de licentie te ontvangen. Onlangs werden de officiële plaquettes uitgereikt. Met het Technasiumprogramma voor havo en vwo en Bèta Challenge voor mavo, hebben we een volledig aanbod met betrekking tot technologisch projectonderwijs.

Technasium en Bèta Challenge
We hebben het afgelopen schooljaar het introductieprogramma om Technasium te worden met goed gevolg doorlopen en voldoen aan alle kwaliteitseisen van Stichting Technasium. We mogen daarom nu het predicaat Technasium voeren; een kwaliteitskeurmerk voor innovatief bètatechnisch onderwijs op havo en vwo. 
Tegelijk met de introductie voor Technasium, startten we met voorbereidingen voor Bèta Challenge. Na een toetsing van de kwaliteit van het programma door het Bèta Challenge Consortium, mochten we de officiële licentie in ontvangst nemen. Met dit programma bieden we onze mavoleerlingen een uitdagend onderwijsprogramma dat aansluit op diverse technologische vervolgopleidingen in het mbo én op het Technasium op de havo.

Uitdagend en actueel bètatechnisch projectonderwijs
Binnen het Technasium staat het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O) centraal, bij Bèta Challenge het vak Technologie & Toepassing (T&T). Tijdens de lessen O&O en T&T lossen de leerlingen met behulp van moderne bèta-technische technologieën levensechte problemen op van bedrijven en instellingen uit de omgeving. Vanaf het schooljaar 2022-2023 hebben alle havo- en vwo-leerlingen in klas 1 O&O op hun rooster staan. In klas 2 kunnen ze kiezen voor het Technasium. De mavoleerlingen volgen in klas 1 en 2 het vak T&T en kunnen er vanaf klas 3 voor kiezen. De leerlingen ontwikkelen competenties en vaardigheden die nodig zijn binnen de bètatechniek, zoals onderzoeken, ontwerpen, communiceren, samenwerken, plannen en organiseren, en projectmatig werken. Doordat ze al vroeg kennismaken met uiteenlopende sectoren, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de bètatechniek, zijn ze goed voorbereid op een weloverwogen keuze en verdere carrière in deze sector.

Unieke samenwerking
Met het predicaat en de licentie zijn we volwaardig partner in de landelijke Technasium- en Bèta Challenge-netwerken. Binnen deze netwerken werken we gezamenlijk met andere ambitieuze scholen aan de ontwikkeling en kwaliteit van technologisch onderwijs. Ook zoeken we hierin actief verbinding met het bedrijfsleven en het hoger onderwijs. De bij de netwerken aangesloten scholen kunnen zo direct profiteren van elkaars kennis en ervaring.

Lees ook het bericht van Stichting Technasium op www.technasium.nl: Technasium verwelkomt vier nieuwe middelbare scholen

ONC Parkdreef neemt predicaat én licentie in ontvangts - Zoetermeer Actief 10-06-2022

< terug naar overzicht