• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Onderzoek en ontwerpen voor gemeente Zoetermeer

Leerlingen van 5 vwo zijn voor het vak onderzoek en ontwerpen (O&O) bezig met het project Bewegwijzering Stadshart. De gemeente Zoetermeer is de opdrachtgever van dit project. Binnen de gemeente bestaat de wens om het centrum meer één geheel te laten worden. Gevoelsmatig bestaat het nu uit drie losse stukken. Ondernemers, inwoners en bezoekers van het centrum ervaren dit als onprettig.

De wethouder heeft (online in verband met de corona-maatregelen) het startsein gegeven voor het project. De leerlingen hebben de opdracht gekregen om te inventariseren of dit probleem inderdaad een probleem is. Ze doen hiervoor onderzoek naar de wensen van bovengenoemde doelgroepen. Hierna zullen zij zo nodig een product ontwerpen dat een oplossing biedt. 

Allerlei competenties komen dus aan bod tijdens dit project: samenwerken, onderzoek opstellen, onderzoek uitvoeren, een product ontwikkelen. Precies díe competenties die leerlingen bij het vak O&O ontwikkelen. 

Deze weken zijn de leerlingen op pad met enquêtes voor inwoners, bezoekers en ondernemers in het Stadshart. We zijn benieuwd naar de uitkomsten! 

 

 

 

< terug naar overzicht