• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Kunstwerk Art-Lab onthuld

Op zaterdag 30 november is de Art-Lab expositie ‘ME-lieu’ door wethouder Jakobien Groeneveld geopend in het Forum Zoetermeer. Acht weken lang werkten 18 leerlingen uit onze Internationale Schakel Klas (ISK) onder begeleiding van kunstenares Efrat Zehavi aan één gezamenlijk kunstwerk dat met trots werd onthuld.

Elke vrijdagmiddag rond half 1 stapten de leerlingen op de fiets en gingen zij gezamenlijk naar het CKC in de Dorpsstraat. Daar werden zij verwelkomd door de kunstdocent en begeleider van dit mooie project. De leerlingen hebben in het kunstlokaal lessen gevolgd aan de hand van verhalen, voorbeelden en Powerpoints. Hierdoor kregen zij een beeld van het kunstwerk dat zij zouden gaan maken met elkaar.

De inspirerende lessen gingen over de natuur, emoties, dieren, mensen en hun leefomgeving. De leerlingen dachten na over vragen als: hoe staan zij in deze nieuwe wereld (Nederland) en wat nemen zij mee uit hun eigen wereld (land van herkomst)? En hoe zouden ze dit met het oog op de toekomst en het milieu in de vorm van een kunstwerk kunnen verbinden? Na 8 weken intensief werken en creëren, is hier een prachtig gezamenlijk kunstwerk uit voort gekomen.

Groepsfoto en foto's kunstwerken: © Guus Pauwels
Foto's leerlingen aan de slag: © ONC Parkdreef

Wethouder opent expositie Art-Lab in Forum - Zoetermeers Dagblad 2-12-2019
Opening Expositie ME-lieu - Zoetermeer Actief 2-12-2019
Opening Art-Lab expositie - Streekblad 5-12-2019

< terug naar overzicht