• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Klassiek keramiek

Op donderdag 9 en maandag 13 januari hebben de gymnasiumleerlingen uit klas 2, 3 en 4 gewerkt aan een project over Cyprus. Tijdens de lessen leerden de gymnasiasten onder andere over de godin Aphrodite en de vele volkeren die hun sporen hebben achtergelaten op het eiland en over de strategische ligging van Cyprus en de handelsroutes door de eeuwen heen.

Vervolgens bezochten zij de tentoonstelling Cyprus, eiland in beweging in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Deze expositie bevat veel voorbeelden van de rijke verzameling keramiek, ontstaan tijdens eeuwenlange culturele en economische ontwikkelingen.

Dit vormde een inspiratiebron voor de opdracht beeldende vormgeving: klassiek keramiek. De leerlingen konden kiezen uit verschillende voorstellingen zoals een grafstele, vruchtbaarheidsbeeldje of amfoor. Ze werkten gedreven en enthousiast aan de opdracht met verrassend mooie werkstukken als resultaat. (Groot)ouders en andere belangstellenden konden de kunstwerken bewonderen tijdens de tentoonstelling maandagmiddag in de kunstvleugel.

Bekijk de foto's in het fotoalbum.

 

< terug naar overzicht