• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

In debat over de natuur, de Veiligheidsraad en nog veel meer

Na wekenlang voorbereiden hebben onze leerlingen afgelopen vrijdag meegedaan aan de provinciale voorrondes van de Lagerhuis-debatwedstrijd. We vinden dit zelf altijd een van de leukste wedstrijden van het jaar.

In drie verschillende rondes wonnen we 11 punten, helaas 1 punt minder dan de poulewinnaar. We hebben dus binnen onze poule wel twee scholen verslagen, maar dit was net te weinig om door te mogen naar de halve finale.

We hebben echter een superleuke dag met elkaar gehad, met hele afwisselende debatten. Zo hebben we het gehad over anoniem solliciteren, smartphone verbod op de fiets, afschaffen van de Veiligheidsraad, het met rust laten van de natuur in Zuid-Holland en nog veel meer. Het waren zowel speeches, 1-op-1 debatten als debatten in teamverband (10 tegen 10). En er waren debatten waarbij we halverwege van standpunt moesten wisselen (daar blijf je scherp bij!).  Ook hebben we heerlijk met elkaar geluncht!

We hebben een aantal onderbouwleerlingen meegenomen als junior debaters. zodat zij volgend jaar goed voorbereid mee kunnen doen! Op naar het volgende Lagerhuis!

< terug naar overzicht