• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Gouden Schoolkantine Schaal

Vlak voor de kerstvakantie is bekend gemaakt dat wij de gouden Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum hebben verdiend. Met deze schaal laten wij zien dat onze schoolkantine gezond is ingericht en wij het belangrijk vinden om vooral gezonde, maar natuurlijk ook lekkere producten aan te bieden.

Een gouden kantine heeft een nóg gezonder aanbod en gezondere uitstraling dan een zilveren kantine. In een gouden schoolkantine spreekt de betere keuze voor zich. Het aanbod bestaat uit minimaal 80% betere keuzes en de leerlingen krijgen een duwtje richting deze betere keuze door de aankleding van de kantine.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

 

 

< terug naar overzicht