• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

For a better future in Spanje

Leerlingen uit 4 havo en 5 vwo zijn afgelopen maandag vertrokken naar Malaga (Spanje). Deze week hebben zij, samen met hun Zweedse en Spaanse leeftijdgenoten, verder gewerkt aan het project For a better future for students of the next generation

Dinsdagochtend begon op school met een warm welkom en voorstellen aan elkaar. 's Middags hebben de leerlingen genoten van een spectaculaire wandeling over de Caminito del Rey. Verder bracht de groep een bezoek aan een afvalrecycling. In de stad Malaga gingen ze langs op het gemeentehuis en kregen ze een leuke workshop in het Picasso Museum. Ook beleefden ze een schitterende dag in Granada met een bezoek aan het prachtige Alhambra.

Aan het project For a better future doen scholen mee uit Italië, Spanje, Letland, Zweden, Polen en Nederland. De deelnemende leerlingen houden zich dit eerste jaar vooral bezig met onderzoek naar duurzaamheid, recycling en wat we doen met ons afval. In het tweede jaar gaan zij als 'echte' ondernemers (entrepreneurs) aan het werk om hun zelfgemaakte producten en kunstwerken van afvalmateriaal aan de man te brengen. Al deze activiteiten worden op verschillende manieren vastgelegd en tentoongesteld. 

De eerste bijeenkomst van dit project vond plaats in november bij ons op het ONC.  De 4 vwo-leerlingen die meedoen gaan volgend schooljaar naar Polen of Zweden.

Bekijk de foto's in het fotoalbum

< terug naar overzicht