• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Elkaar helpen geeft vrede

Elkaar helpen geeft vrede. Dat was dit jaar het thema van de internationale Peace Poster Contest, georganiseerd door de Lionsclub Soetermare. De leerlingen van de klassen V1A, B en C hebben de afgelopen weken hard gewerkt om hun ideeën en gevoelens bij het thema te verbeelden op papier. Met als resultaat prachtige kleurrijke posters in krijt met hierop veel duiven, vredestekens en wereldbollen. Donderdag 5 november werden de winnaars op school bekend gemaakt.

Actuele boodschap

In verband met de corona-maatregelen, kon de burgemeester dit jaar niet naar onze school komen. In een videoboodschap sprak hij daarom de leerlingen toe. Hij plaatste hierbij het thema, ‘Elkaar helpen geeft vrede’, in de bijzondere tijd waarin wij nu leven. Een tijd waarin wij extra moeten omzien naar elkaar.

Hoge kwaliteit

De jury – de Zoetermeerse kunstsenaars Verolique Jacobse en Marja Milo – maakte vervolgens de winnaars bekend. Vanwege de hoge kwaliteit dit jaar, was het nog niet zo makkelijk om de beste posters uit te kiezen. De jury nam dan ook de tijd om de kunstwerken te beoordelen op artistieke prestatie en originaliteit. Uiteindelijk kwamen er vier winnaars uit de bus: Floortje, Rick, Daan en Zoey ontwierpen de beste posters van het ONC. Ella, Tobias, Julia en Storm kregen een eervolle vermelding. De winnaars ontvingen een oorkonde en de winnende posters gaan door naar de volgende (regionale) ronde. Later krijgen de winnaars hun eigen werk ingelijst weer terug. Een selectie van de posters wordt opgehangen in de school. Zo kunnen wij allemaal nog lang genieten van de mooie kunstwerken.

Begrip

De tekenwedstrijd voor kinderen van 11 tot en met 13 jaar is een jaarlijks evenement van Lions Clubs International. In Zoetermeer wordt het verzorgd door de Lionsclub Soetermare. Een van de doeleinden van Lions Clubs International is het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld.

Elkaar helpen geeft vrede - Streekblad 9-11-2020
ONC Parkdreef tekent posters voor vrede - Zoetermeer Actief 10-11-2020
Peace Poster Contest op ONC Parkdreef - Streekblad 12-11-2020

Bekijk de foto's - eindresultaten en work in progress - in het fotoalbum

Hieronder staan de vier winnende posters én de posters met eervolle vermelding.

< terug naar overzicht