• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Eerste prijs Stadhuis van de Democratie!

Voor de negende keer achter elkaar heeft ons havo/vwo-debatteam Stadhuis van de Democratie gewonnen! Ons team versloeg vrijdag 29 november in de finale het Erasmus College. Op 30 oktober ging ons mavo-debatteam er ook al met de eerste prijs vandoor. Wat een toptalenten!

Het debat ging over actuele stellingen zoals ‘Jongeren moeten op hun 16e kunnen stemmen voor de gemeenteraad’ en ‘Zoetermeer moet natuur opofferen voor nieuwe woningen’. De juryleden waren erg enthousiast over de kwaliteit van de argumentatie, de timing van de opmerkingen en de welbespraaktheid van onze leerlingen. De jury prees de goede voorbereiding én het feit dat de leerlingen kort en bondig hun punt konden maken terwijl de raadsleden over dezelfde onderwerpen vaak tot middernacht moeten vergaderen.

Onze debatteams zijn inderdaad altijd goed voorbereid op wedstrijden. Op school oefenen de leerlingen intensief. Debatteren stimuleert jongeren om na te denken over maatschappelijke thema’s en het bevordert wederzijds begrip. De leerlingen werken goed samen om een zo sterk mogelijk team te vormen. Ze helpen elkaar en geven eerlijke en opbouwende feedback zodat teamgevoel en zelfvertrouwen groeien. En dat was terug te zien in de raadszaal.

Volgend jaar doen we uiteraard weer mee met Stadhuis van de Democratie en hopen we weer te winnen. Op naar de tien keer op rij!

< terug naar overzicht