• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Edukans Going Global

ONC Parkdreef trekt dit jaar online de wereld in met Edukans Going Global! Going Global is een internationaliseringproject voor het voortgezet onderwijs. Het is een initiatief van Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Wij vinden het belangrijk de verschillen tussen rijk en arm onder de aandacht van onze leerlingen te brengen. In Nederland kan iedereen naar school, maar dat geldt niet voor alle kinderen overal ter wereld. Wereldwijd gaan 258 miljoen kinderen niet naar school!

Edukans Going Global verbindt onze school met scholen in Oeganda. Het project bestaat uit drie onderdelen: bewustwording, uitwisseling en actie. Gedurende het schooljaar wordt aandacht besteed aan het wereldwijde armoedevraagstuk. Daarnaast gaan in de meivakantie twee leerlingen van onze school met Edukans meedoen in een online uitwisseling met Oegandese leeftijdsgenoten. De deelnemers hebben dagelijks contact als ‘verslaggever’ met zijn of haar buddy en wisselen online ervaringen uit over ‘de ideale school’. En er worden verschillende ‘life skills’ behandeld zoals opkomen voor jezelf en het omgaan met moeilijke situaties op school of in je vriendengroep/familie. Dit alles volgens de op dat monent geldende coronaregels. Na deze week doen de leerlingen op school uitgebreid verslag van hun ervaringen.

Leerlingen van 14 en ouder kunnen solliciteren om hieraan mee te doen. Overal in de school zal de oproep komen te hangen. Zij moeten dit dan doen voor vrijdag 15 januari. Vanaf 21 januari zullen er dan samen met iemand van Edukans gesprekken plaatsvinden met de geïnteresseerden. 

Wij zoeken actieve en creatieve verslaggevers!

De acties om zoveel mogelijk geld op te halen voor goed en veilig onderwijs in Oeganda zullen na de meivakantie tot aan het einde van het schooljaar plaatsvinden. 

Lees meer over Edukans Going Global in deze folder

< terug naar overzicht