• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Digimatch Zoetermeer on Stage van start

Vandaag ligt de rode loper uit voor onze leerlingen van 2 mavo. Digimatch Zoetermeer on Stage is van start gegaan. Helaas is een fysiek Beroepenfeest dit jaar niet mogelijk. En hoewel er niets gaat boven ontmoetingen op het échte Beroepenfeest, kunnen leerlingen met Digimatch toch persoonlijk contact leggen binnen het Zoetermeerse On Stage beroepsnetwerk. Wethouder Jan Iedema deed via een filmpje de aftrap van het project, waarna de leerlingen aan de slag gingen.

Zoetermeer On Stage wordt ingezet in de LOB-lessen, om aan de leerlingen duidelijk te maken welke mooie beroepen er allemaal zijn. Het draait uiteindelijk om de twee bedrijfsbezoeken die elke leerling van mavo 2 gaat afleggen. De afgelopen weken hebben de leerlingen geleerd een motivatietekst te schrijven. Ook hebben ze een leuk visitekaartje gemaakt en beroepenfilmpjes bekeken op www.bekijkjetoekomstnu.nl.

Deze week mogen de leerlingen twee bedrijven uitzoeken die meedoen aan Zoetermeer on Stage. Ze schrijven een motivatie waarom ze bij het bedrijf een korte stage willen lopen. Het bedrijf bekijkt welke leerlingen zij uitnodigen voor het bedrijfsbezoek. De werkbezoeken van leerlingen aan de bedrijven kunnen hopelijk wel weer zoveel mogelijk fysiek plaatsvinden. Deze Doe Dagen worden dit jaar georganiseerd op 7 en 8 juni. Dan nemen de leerlingen een kijkje in de keuken van het bedrijf of instelling van hun match.

Leuk om te vermelden: Jan Iedema is zo enthousiast dat hij zich als wethouder heeft aangemeld als beroepsbeoefenaar. 

< terug naar overzicht