• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Debatteam schittert in UNICEF Kinderrechten Debattoernooi

Ons debatteam heeft tijdens het Unicef Kinderrechten Debattoernooi op 1 april de derde prijs behaald. Een hele mooie prestatie, aangezien 58 teams van scholen uit heel Nederland de strijd met elkaar aangingen! De leerlingen hebben zich hiermee gekwalificeerd voor de volgende ronde die plaatsvindt op Kleine Prinsjesdag. Zij gaan dan, samen met 7 andere winnende teams, in de Ridderzaal in debat met de Kamerleden.

Het toernooi vond plaats op het Stedelijk Gymnasium en het MBO Rijn IJssel in Arnhem. De stellingen gingen over onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn zoals aanmeldcentra voor vluchtelingenkinderen, Snapchat en vrijwilligerstoerisme.

Veel complimenten

Tijdens elke debatronde streden er steeds twee teams van vier debaters tegen elkaar. Vrijwilligers van Stichting Nationaal Debat Instituut jureerden de vele debatten. De leden van het ONC-team, uit 1, 2 en 3 vwo en 2 havo, maakten indruk en kregen veel complimenten: “Erg goed teamwork, jullie sturen en motiveren elkaar” en “inhoudelijk sterke argumenten, deze blijven me bij”.

Debattalent

Onze school staat bekend om zijn sterke debaters. Er wordt veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelen van debattalent. De school sleept dan ook regelmatig prijzen in de wacht. Ook nu heeft het debatteam flink geïnvesteerd in de voorbereiding van de wedstrijd. En met succes. De leden mogen op 15 september, aan de vooravond van Prinsjesdag, in debat met de Kamerleden. Als voorbereiding hierop krijgen zij debattrainingen aangeboden.  

Kinderrechten

Unicef organiseert samen met de Stichting Nederlands Debat Instituut het Unicef Kinderrechten Debattoernooi want “kinderrechten gáán niet alleen over kinderen en jongeren, jongeren hebben er zelf ook wat over te zeggen”. Het is bedoeld voor alle eerste, tweede- en derdejaarsleerlingen van het voortgezet onderwijs. Door mee te doen aan het Unicef Kinderrechten Debattoernooi leren jongeren over kinderrechten zodat zij daar beter voor op kunnen komen.

< terug naar overzicht