• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Create your own future in Europe - uitwisseling Italië

Na de meivakantie zijn onze leerlingen uit 4 havo in Italië geweest voor de uitwisseling met het Collegio Gadda Rosselli uit Gallarate. Deze week was het de beurt aan de Italiaanse leerlingen en collega's om bij ons op bezoek te komen. Afgelopen zaterdag zijn zij gearriveerd en het weekend hebben ze doorgebracht in de gastgezinnen.

Maandag hebben de leerlingen samen gewerkt aan de opdracht Create your own future in Europe, waarbij ze hebben onderzocht welke studiemogelijkheden er zijn in de landen van de EU. 's middags ging de groep naar Den Haag voor een stadswandeling door het centrum en 's avonds konden de leerlingen hun energie kwijt in Jump XL.  Met de waterbus gingen ze de volgende dag vanuit Schiedam naar Rotterdam. Op de markt kregen zij de opdracht om een internationale lunch samen te stellen. Woensdag stond Amsterdam op het programma met onder andere een bezoek aan de Holland Experience en een uur waterfietsen. Op donderdag hebben de leerlingen hun opdracht van maandag afgemaakt en hun bevindingen gepresenteerd. En na de lunch vertrokken onze Italiaanse gasten alweer naar Schiphol voor de terugvlucht naar Milaan.

De week is werkelijk voorbij gevlogen. Onze leerlingen en gasten hebben genoten! Ze hebben weer veel van elkaar geleerd en samen veel lol gehad. Ook volgend schooljaar organiseren we weer veel internationale projecten. 

< terug naar overzicht