• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

12.500 euro voor Edukans Going Global

Met de actie Going Global van Edukans hebben we ruim 12.500 euro opgehaald voor beter onderwijs in Oeganda. Op donderdag 30 juni hebben Romae en Nora (3 vwo) het bedrag, in het bijzijn van de leerlingen die het meeste geld hebben ingezameld, bekendgemaakt.

Virtuele uitwisseling
Romae en Nora gingen in februari, samen met 25 andere Nederlandse middelbare scholieren, op virtuele uitwisseling naar Oeganda. Tijdens deze uitwisseling maakten zij kennis met hun Oegandese leeftijdgenoten. Ze konden ervaren hoe het onderwijs in Oeganda eruitziet en wat er allemaal nodig is om het te verbeteren. Op school deden zij verslag van hun ervaringen.

Allerlei acties
De leerlingen zamelden vervolgens zo veel mogelijk geld in met verschillende acties: een sponsorloop, lege flessen inzamelen, zelfgebakken cupcakes verkopen. De hoogste individuele opbrengst kwam van Jean Marie uit 2 vwo. Hij haalde in zijn eentje maar liefst 300 euro op. Een extra knappe prestatie omdat hij, in verband met de gezondheid van zijn moeder, thuis onderwijs volgt en niet kon deelnemen aan de sponsorloop. Hij werd online in het verdiende zonnetje gezet. De leerlingen van klas V1b hadden de gezamenlijke hoogste opbrengst. Zij waren aanwezig bij de overhandiging van de cheque en werden beloond met wat lekkers.

Onderwijs helpt écht
Het geld komt geheel ten goede aan scholen en leermiddelen in Oeganda en aan opleiding van docenten. Dat is hard nodig. In Oeganda is bijna twee jaar geen school geweest vanwege corona. Door goed onderwijs en gemotiveerde docenten krijgen kinderen de kans zich te ontwikkelen. Want onderwijs helpt écht.

ONC Parkdreef haalt 12.500,- op voor Oeganda - zoetermeeractief.nl
ONC Parkdreef haalt geld op voor Oeganda - streekbladzoetermeer.nl

< terug naar overzicht