• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

ONC GO

We hebben drie ONC GO talentgroepen. De kennis en vaardigheden die in deze talentgroepen worden opgedaan, sluiten nauw aan bij de profielen in de bovenbouw. 

GO Sportklas

De leerlingen sporten veel: basketbal, squash, freerun, kickboksen, hardlopen, survivallen, klimmen - op onze eigen klimwand - en saltospringen bijvoorbeeld. Ze volgen clinics en doen mee aan sportwedstrijden in de regio. Naast extra sporten wordt ook aandacht besteed aan gezondheid en wat sporten betekent voor het lichaam. Leerlingen houden hiervoor een eigen sportfolio bij. 

GO Entertainment

  • Theater: optreden, schminken en decors ontwerpen
  • Muziek: zingen, instrumenten bespelen en optreden
  • Film: script schrijven, storyboard maken, belichten, acteren, filmen, monteren, draaien
  • Atelier: kleding, decors en allerlei creaties maken met divers materiaal zoals verf, spuitbussen en de computer
  • A'hum TV: films maken voor het onze digitale schoolkrant

GO Research & Technology

Onderzoeken en ontwerpen staan centraal. De leerlingen bouwen modellen, doen mee aan een wereldwijd milieuonderzoek, produceren duurzaam voedsel en doen crime-onderzoek. De leerlingen doen hierbij veel vaardigheden op die bruikbaar zijn bij de exacte vakken nu en later.

Vanaf het schooljaar 2017-2018 starten we met Outdoor Education: ontdekken, onderzoeken en experimenteren in de natuur. 

De lessen Oudoor Education worden buiten de school gegeven in een bosrijke omgeving. De leerlingen leren de basisvaardigheden van overleven in de natuur. Denk hierbij aan survival skills zoals vuur maken, flora en fauna herkennen, shelters bouwen, kaart en kompas lezen, water filteren en ehbo. Met outdoor cooking leren ze koken boven een kampvuur en brood bakken in de grond. Bij outdoor sporten gaan ze onder andere klimmen en vlot varen.

De leerling wordt met Outdoor Education uitgedaagd om zelfstandig en in teamverband outdoor activiteiten uit te voeren onder leiding van goed opgeleide instructeurs. Het probleemoplossend vermogen wordt gestimuleerd en leerlingen moeten omgaan met onverwachte situaties en omstandigheden.

Voor wie?

De onderbouwleerlingen van de havo en het vwo kiezen één van de drie talentgroepen. De mavoleerlingen kunnen vrijwillig aan een groep deelnemen. Zij verklaren vooraf dat ze het hele jaar de workshops en de activiteiten volgen.