• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Peace Poster Contest: Lead with compassion

Onze eersteklassers vwo hebben meegedaan aan de internationale Peace Poster Contest 2022. Thema dit jaar was:  Lead with compassion. Burgemeester Michel Bezuijen maakte maandag 14 november op school de winnaars bekend.

Hoog niveau
Al vanaf het begin van het schooljaar hebben de leerlingen tijdens de lessen beeldende vormgeving gewerkt aan hun vredesposter. Met als resultaat prachtige, artistieke werken vol wereldbollen, vredestekens, duiven en vlaggen. De jury, bestaande uit de Zoetermeerse kunstenaars Verolique Jacobse en Marja Milo, beoordeelde de posters op de categorieën compositie, kleurgebruik, techniek, verbeelding en posterkwaliteit. Geen makkelijke taak, want het niveau lag hoog

Belangrijk thema
De burgemeester was diep onder de indruk van de kwaliteit van het werk. Hij benadrukte het belang van het thema, dat nu met de oorlog in Oekraïne actueler is dan ooit.  Uiteindelijk maakte hij de vijf winnaars bekend: Tess, Christiaan, Riley, Floor en LIze. (Diede, Aydin en Sofia kregen een eervolle vermelding.) De tekening van Tess behaalde de eerste plaats. Deze poster sprong eruit door de eigentijdse voorbeelden van waar we compassie in de wereld hard nodig hebben. Alle vijf de winnende posters gaan door naar de volgende (regionale) ronde.

De Peace Poster Contest is een internationale tekenwedstrijd van Lions Clubs International. Het moedigt kinderen van 11 tot en met 13 jaar aan om op creatieve wijze – in de vorm van een poster – uit te drukken wat vrede voor hen betekent. In Zoetermeer wordt de wedstrijd verzorgd door Lionsclub Soetermare.

Bekijk de foto's in het fotoalbum.

Jongeren tekenen posters over de vrede - Streekblad 17-11-2022

Foto podium: © Gerard van Warmerdam

< terug naar overzicht